1031 Budapest, Szentendrei út 141.

Panasonic Aquarea Hőszivattyú

Aquarea Hőszivattyú

 

 

ÚJ AQUAREA LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚ LAKÓINGATLANOKBA

A 3-tól 16 kW-ig terjedő teljesítménynek köszönhetően az Aquarea hőszivattyú a piacon elérhető legszélesebb ilyen termékcsalád, amely komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. A költséghatékony és környezetbarát rendszerek új ingatlanok építésénél és felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatók. 

 

Hogyan nyerhető fűtés és meleg víz a levegőből?

Bemutatjuk a Panasonic Aquarea levegő hőszivattyút. Az Aquarea levegő hőszivattyú friss levegőt szív be, amelyet átáramoltat a hűtőközeggel feltöltött hőcserélőn (az elv megegyezik a hűtőszekrények működésével). Az elnyelt hő átadódik a víznek, ami ezután a fűtési rendszerben és a használati melegvíz-igény kielégítésére használható. A Panasonic legújabb technológiája fenntartható alternatívát kínál az olaj- és földgáztüzelésű, valamint elektromos fűtési rendszerekkel szemben.

 

Milyen érvek szólnak a levegő hőszivattyúk mellett?

 • Alacsonyabb fűtési számlák és karbantartási költségek
 • Évente akár 100.000 HUF megtakarítás is elérhető2
 • Csökkenti az ökológiai lábnyomot
 • Egyszerűen integrálható a legtöbb fűtési rendszerbe
 • Az olaj, földgáz alapú és elektromos rendszerek hatékony alternatívája
 • Nagyon versenyképes más energiahatékony energiaforrásokkal (pl. a napelemekkel)
 

 

Akár 78% energia-megtakarítás*

A hagyományos elektromos fűtéshez képest a Panasonic Aquarea hőszivattyú 78%-os megtakarítást biztosít. A 9 kW-os Aquarea rendszer COP értéke például 4,74. Ez 3,74 kW-tal több, mint amit egy hagyományos elektromos fűtési rendszer biztosítani tud, melynek COP értéke maximum 1. Ez 78%-os megtakarítást jelent. Az energiafogyasztás tovább csökkenthető, ha az Aquarea rendszerhez fotovoltaikus napelemeket csatlakoztatnak. 

 

Levegő hőszivattyúk – Rövid összefoglaló

 • Fenntartható fűtést, hűtést és meleg vizet biztosít otthonának 
 • 30-40%-kal alacsonyabb éves energiaköltség2
 • Ideális megoldás a vezetékes gázellátás nélküli ingatlanokban 
 • Fagypont alatti (akár -20 °C-os) hőmérsékleten is működik.
 • Külső elhelyezésének köszönhetően nem foglal el értékes helyet a lakás belső teréből
 • Bevált technológia a Panasonic-tól, amelyet az EU több országában már alkalmaznak

1 Csak a 3 kW-os modell esetén.
2 Az olaj- és földgáz alapú fűtési rendszerekkel összehasonlítva, adott körülmények között.
* A hőszivattyú által előállított hő 78%-a ingyen van, hiszen az a külső levegőből származik. A minősítés körülményei: Fűtés: Belső levegő hőmérséklete: 20 °C száraz hőmérő (DB) / Külső hőmérséklet: 7 °C száraz hőmérő (DB) / 6 °C nedves hőmérő (WB). Körülmények: Belépő víz hőmérséklete: 30 °C. Kilépő víz hőmérséklete: 35 °C 

 

 

Magas hatásfokú „zöld” fűtés a Panasonic új levegő-víz hőszivattyús rendszereivel 

Az energiaipari fejlődés élvonalát képviselő Aquarea egyértelműen „zöld” fűtő és légkondicionáló rendszernek minősíthető.

Az Aquarea azok közé az újgenerációs fűtő- és légkondicionáló rendszerek közé tartozik, amelyek megújuló, ingyenes energiaforrást - levegőt - használnak a lakás fűtésére vagy hűtésére, illetve a meleg víz előállítására. Az Aquarea hőszivattyú sokkal rugalmasabb és költséghatékonyabb megoldást nyújt a hagyományos fosszilis üzemanyaggal működő kazánokhoz képest.Ideális fűtési megoldás új és régi épületekhez:

 • 3-16 kW közötti széles teljesítménytartomány, egy- és háromfázisú megoldás, monoblokk és osztott
 • 3 kivitel: - Aquarea High Performance. 3 és 16 kW között 
 • Aquarea T-CAP. 9 és 12 kW között
 • Aquarea HT. 9 és 12 kW között
 • Magas hatékonyságú hőszivattyú, akár –20 °C-os külső hőmérséklet esetén
 • 4,74-es COP értékével csökkenti az energiaköltségeket1 
 • Csökkenti az energiafelhasználást és a CO2 kibocsátást
 • Nyáron hűtést biztosít
 • Magas fokú rugalmasság:
  • Meglévő fűtőrendszerekhez csatlakoztatható
  • Fotovoltaikus napelemekhez csatlakoztatható 

Kifogyhatatlan, ingyenes energiaforrásokkal vagyunk körülvéve: a nap

által biztosított energia környezetünk minden elemében jelen van. A levegőben, a földben, a talajvizekben...
A hőszivattyúk lehetővé teszik számunkra ennek az ingyenes, kimeríthetetlen energiának a kihasználását, és erejének otthonaink fűtésére fordítását. Az áramszámla csökkentése mellett ezeknek a rendszereknek megvan az a hatalmas előnye, hogy fosszilis tüzelőanyagot takarítanak meg, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását2.

A Panasonic Aquarea levegő-víz hőszivattyúk a külső levegő hőtartalmát használják fel: egy hőcserélőn keresztül az otthonok fűtésére használt vizet melegítik fel, illetve bizonyos Aquarea típusok alkalmasak a ház nyári légkondicionálásának biztosítására, valamint meleg víz előállítására egész évben.

1. COP: energiahatékonyság fűtési üzemmódban. A 4,74 COP érték a 9 kW-os WH-MDF09C9E8 vagy WH-UD09CE8 modellekre vonatkozik, 7 °C-os külső hőmérséklet esetén, 30 °C-os kilépő és 35 °C-os belépő vízhőmérséklet mellett (az EN 14511-2 szerint).
2. *Megjegyzés: Az ADEME (francia környezetvédelmi és energiafelügyeleti hivatal) arra biztatja a felhasználókat, hogy hőszivattyús technológián alapuló fűtő- és hűtőrendszert válasszanak.

 

 

Hogyan működik az Aquarea rendszer?

A levegő-víz rendszerű hőszivattyú a kültéri levegőben jelenlévő hőenergiát hasznosítja a ház fűtésére, hűtésére, valamint a meleg víz előállítására. Az Aquarea rendszer tehát ingyen energiát hasznosít otthona fűtésének és hűtésének biztosítására. Csak a kompresszor, az elektronika és a szivattyúk, illetve nagyon alacsony hőmérséklet esetén az elektromos fűtőszálak működtetésére van szükség elektromos energiára. Az eredmény: rendkívüli hatékonyság és költségmegtakarítás!


Hőszivattyú + fotovoltaikus napelemek

Fotovoltaikus napelemek - a legjobb megoldás a nagy megtakarítások kedvelőinek

A Panasonic Aquarea hőszivattyúk könnyen és egyszerűen csatlakoztathatók fotovoltaikus napelemekhez, a maximális energia- megtakarítás elérése, valamint a gázszámla és a CO2 kibocsátás csökkentése érdekében.

Fotovoltaikus napelemekkel még többet takaríthat meg

A hőszivattyú és a fotovoltaikus napelemek kombinációja tovább csökkenti az elektromos energia felhasználást, valamint a CO2 kibocsátást. A Panasonic által kifejlesztett, egyedülálló HIT fotovoltaikus napelem technológiának köszönhetően még több áramot termelhet négyzetméterenként, ami tovább növeli energia-megtakarítását.

HIT napelem technológia

A Panasonic által kifejlesztett HIT (Heterojunction with Intrinsic Thin layer) napelem ultra vékony amorf szilíciumrétegekkel körülvett vékony mikrokristályos szilícumlemezből áll. Ez a termék nyújtja jelenleg a legjobb teljesítményt a piacon, és a jelenlegi gyártási technológia mellett ár-érték arányban is a legjobb.

Környezetbarát napelem

Még több tiszta energia. A HIT több tiszta energia előállítására képes, mint a hagyományos kristályos napelemek.

 

Állítsa be a hőszivattyúját a világ bármely pontjáról! Gondoskodjon a kényelemről és hatékonyságról a legalacsonyabb fogyasztás mellett. 

 
Mi az az Internet Control?

Az Internet Control egy olyan, új generációs, felhasználóbarát rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy egyszerű Android vagy iOS okostelefonnal, táblagéppel vagy PC-vel az interneten keresztül bárhonnan irányítani tudják légkondicionáló vagy hőszivattyú egységeiket.

 
Egyszerű telepítés

Egyszerűen csatlakoztassa az Internet Control eszközt a légkondicionálóhoz vagy hőszivattyúhoz a mellékelt vezetékkel, majd csatlakoztassa az eszközt a helyi WiFi hozzáférési ponthoz.

 

Internet Control. Egyszerű telepítés. Maximális előnyök

Az Internet Control mottója („Otthona bárhonnan elérhető”) arra utal, hogy a felhasználók egy egyszerű és könnyen kezelhető megoldás segítségével, különösebb távközlési és számítástechnikai ismeretek nélkül, távolról irányíthatják otthoni készülékeiket.

Szerver nélkül. Adapterek nélkül. Vezeték nélkül. Ehhez a légkondicionáló beltéri egységhez csatlakoztatott, és az egység közelében elhelyezett kis dobozon kívül csak egy okostelefon, egy táblagép vagy egy személyi számítógép szükséges.
A többit a meglévő WiFi-hálózat elvégzi, amikor Ön otthon tartózkodik. Indítsa el az okostelefonos, táblagépes vagy számítógépes alkalmazást, és élvezze a kényelem új szintjét! Ha pedig elmegy otthonról, indítsa el az alkalmazást, és irányítsa a légkondicionáló berendezést az interneten keresztül. Az okostelefon vagy a számítógép képernyőjén megjelenő, felhasználóbarát és logikusan kezelhető alkalmazással ugyanúgy kezelheti légkondicionálóját, mintha otthon a távirányítóval tenné ugyanezt.

Az Internet Control alkalmazás letölthető az Apple AppStore Android PlayStore áruházakból.

 

Irányítsa intelligens Internet Control eszközzel felszerelt légkondicionálóját okostelefonjáról, táblagépéről és számítógépéről az interneten.

A funkciók megegyeznek az otthon vagy irodában elérhető funkciókkal: start/stop, üzemmód, hőmérséklet beállítása, szobahőmérséklet, stb. Az Internet Control által biztosított új, minden eddiginél praktikusabb funkciókkal maximális kényelmet és hatékonyságot érhet el a legalacsonyabb fogyasztás mellett. 

 

Esettanulmány Krisztina, szabadúszó

„Zavart, hogy azokon a hétvégeken is fűtenem kellett a hegyi házamat, amikor nem tudtam elutazni a hegyekbe, ez felesleges és bosszantó költséget jelentett számomra. Ám most, az Internet Controlnak köszönhetően végre megszűnt a rugalmatlan hétvégi programozás miatti pazarlás! Ha el tudok utazni, egyszerűen csak bekapcsolom a Panasonic Aquarea fűtőrendszeremet, ha pedig nem, akkor a megtakarított pénzből elmegyek moziba vagy színházba.”

 

 

Árajánlatot kérek