1031 Budapest, Szentendrei út 141.

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

1. A szerződési feltételek alapfogalmai

 

1.1 Szolgáltató adatai

Klima Centrum Kft.
Székhelye: 1031 Budapest Szentendrei út 141.
Telefonos ügyfélszolgálat:  +36 (1) 367-1626 
Adószám: 10782176-2-41
EU Adószám:
Cégjegyzék szám: 01-09-168745
Számlaszám (Klima Centrum Kft. -UniCredit Bank Hungary Zrt.): 10918001-00000427-20210004  

IBAN:  HU37109180010000042720210004

1.2 A vásárló, vagy megrendelő

 Aki a webáruház-szolgáltatást igénybe veszi, azaz a Klima Centrum Kft. által üzemeltetett klimacentrum.hu webáruáz internetes felületén regisztrálja magát és e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

 

1.3 A szállító adatai és a szállítás költsége

Áruinkat a Magyar Posta Zrt. a vele kötött szerződés értelmében a saját általános szerződési feltételei alapján szállítja.


 

2. A szerződési feltételek célja

 

A Klima Centrum Kft., a klimacentrum.hu webáruház szerződési feltételeit azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a webáruház-szolgáltatással és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a szolgáltató és a vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a webáruház-szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. A webáruház szerződési feltételei a Klima Centrum Kft. és a vele szerződéses kapcsolatba lépő vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a szolgáltató webáruház tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak.
 

2.1 A webáruház szerződési feltételek közzététele

 A webáruház szerződési feltételek vásárló által történő elfogadása a webáruház-szolgáltatás igénybevételének előfeltétele. A feltételek elfogadásának minősül, ha a vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz regisztrálja magát. Amennyiben az utolsó belépés óta eltelt idő alatt a webáruház szerződési feltételek módosultak, úgy azt az ÁSzF menüpontban a "Módosítva" címszó alatt megtalálja.

 

2.2 A Webáruház szerződési feltételek hatálya

 A Klima Centrum Kft. fenntartja a jogot, hogy a webáruház szerződési feltételeket részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A webáruház szerződési feltételek és annak mindenkori módosítása a közzétételkor lép hatályba. A webáruház szerződési feltételek mindaddig hatályban maradnak, amíg a webáruház-szolgáltató a webáruház-szolgáltatást biztosítja.


 

3. A webáruház-szolgáltatás

 

A Klima Centrum Kft. a vásárló részére az alábbi feltételek szerint nyújtja a webáruház-szolgáltatást.
 

3.1 A webáruház-szolgáltatás területi hatálya

A webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (internet) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. A Klima Centrum Kft. azonban kizárólag a Magyar Köztársaság területére címzett megrendeléseket fogad el. A Magyar Köztársaság területén kívüli postai, illetve egyéb címre történő szállítás tehát nem lehetséges, minden ilyen megrendelés és a regisztráció, annak ellenére hogy a regisztráció és a rendelés lehetősége ettől függetlenül fennáll, érvénytelennek minősül, és törlésre kerül.

3.2 Általános rendelkezések:

 • A Klima Centrum Kft. webáruházban elektronikusan tett megrendelések a Klima Centrum Kft-hez érkeznek, aki ezt elektronikus úton igazolja vissza, és a szükséges, rendeléssel kapcsolatos információkat is törekszik elektronikus úton elküldeni a vásárló részére.
 • A rendelés leadása előtt a felhasználónak lehetősége van adatainak módosítására, akár többszöri esetben is.
 • A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül, ezt a Klima Centrum Kft. utólag visszakeresheti.
 • A vásárló megrendelésének elküldésével automatikusan elfogadja a Klima Centrum Kft. Általános Szerződési Feltételeit.
 • A Klima Centrum Kft. minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a klimacentrum.hu oldalain megjelenő adatok (ár, leírás, képek, elérhetőség, stb.) a lehető legpontosabbak legyenek.
 • A felhasználó teljeskörű szavatosságot vállal a regisztrációkor megadott felhasználói adatok valóságtartalmáért.

 3.3 Rendelési feltételek

A webáruházban feltüntetett árak bruttó árak, azaz tartalmazzák a törvényileg előírt általános forgalmi adót és nem tartalmazzák a kiszállítás díját. A szállítási költség és az utánvétel költsége minden esetben a vásárlót terheli. Ez alól kivételt képeznek azon termékek,melyeknél a termék adatlapján jelöljük, hogy a szállítási költséget átvállaljuk.

Webáruházunkban található termékkategóriák:

 • Lakossági Split Klíma
 • Lakossági Multi Split Klíma
 • Ipari Klíma
 • Hőszivattyú rendszerek
 • Hővisszanyerős szellőző rendszerek

3.4 A regisztrációhoz szükséges adatok

 • Egyedi felhasználói név
 • Egyedi és érvényes e-mail cím
 • A felhasználó neve
 • Élő, és érvényes magyarországi mobiltelefonszám

3.5 Rendeléshez szükséges további adatok

 • Számlázási név
 • Számlázási cím, melyekre cégünk a számlát kiállítja
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől
 • Kapcsolattartó telefonszáma (élő és érvényes magyarországi mobiltelefonszám)

Az adatok tárolására, archiválására, és kezelésére a Klima Centrum Kft.-t bízta meg. Klima Centrum Kft. bizalmasan kezeli az adatokat és azokat a fennálló jogviszony alapján harmadik félnek nem adja ki, és szerverein biztonságos módon tárolja. Biztonságos tárolás alatt értjük a megfelelő jelszavakkal, és csak lokális hozzáférési lehetőséggel védett adatbázist, melynek fájljai szabadon nem böngészhetőek. Lásd a 6. pontot (adatvédelmi nyilatkozat)!

 

4. A webáruház szerződés létrejötte és módosítása

 

4.1 Általános jellemzők

 A szerződés a szolgáltató internetes felületén történő regisztrációval, a jelen szerződési feltételek elfogadásával jön létre. A webáruházban való vásárlás feltétele a regisztráció. A megrendelések akkor jönnek létre, amikor a vásárló a megrendelést végső formájában jóváhagyja. A Klima Centrum Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben a regisztráció adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse.

 

4.2 Regisztráció

 A webáruház-regisztráció során a vásárló adatai megadása után rendelkezik a rendelés leadásának képességével. A vásárló a termékkínálatból bejelentkezés nélkül szabadon válogathat, azokat kosarába helyezheti. A vásárló felhasználói nevével és jelszavával tud bejelentkezni a boltba.

 

4.3 Megrendelés módosítása, törlése

 A 2001 évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webbolt szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Amennyiben a megrendelőhöz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a megrendelő ajánlattételi kötöttségei megszűnnek. A Klima Centrum Kft. a rendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a megrendelőnek rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a megrendelő e-mailben értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról, és a teljesítés megkezdésének tényéről, ezután már csak személyesen (az ügyfélszolgálat elérhetőségein) van lehetőség rendelésének visszavonására.

 

4.4 Fizetési feltételek

 Webáruházunkban vásárolt termékeket két féle módon tudja kifizetni. ++++++++ Bankkártyás fizetés

 • A megrendelt termékeket utánvételes csomagként kapja meg, tehát átvételkor fizeti a vételárat és a szállítási költségeket.
 • A megrendelt termék(ek) árát utalhatja bankszámlánkra. Az összeg beérkezésekor a banki jóváírási és a lekönyvelési bizonylatot e-mailben megkapja. Kérjük a  kiszállítási költséget ne felejtse a termék árával egy időben utalni!
 • A megrendelt áru személyesen budapesti telephelyünkön, készpénzfizetéssel átvehető.
  Személyes átvétel esetén az árut rendelésének leadása után kizárólag a 1061 Budapest, Paulay Ede u. 58 fszt.2. címen veheti át.

Kérjük minden esetben várja meg míg munkatársunk felveszi a kapcsolatot Önnel és időpontot egyeztetnek!

4.5 Sikertelen kézbesítés esetén

Általános kiszállítási határidőnél a szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.
Személyes átvétel esetén az eladó 14 napig tartja lefoglalva a megrendelő számára az árut. Ezután a megrendelést az eladó érvénytelennek nyilvánítja és törli.
 

4.6 Rendeléskövetési szolgáltatás

A rendeléssel kapcsolatos kérdéseiről az ügyfélszolgálat nyújt tájékoztatást, valamint rendelésének státuszát a boltban is megtekintheti.

 

5. A vásárló jogai és kötelezettségei

 

5.1 Az elállás joga

A vásárlónak 8 napig jogában áll a megrendelt terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni. A 17/1999. (II. 5.) kormányrendelet – Távollévők között kötött szerződésekről – értelmében a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vitás esetek elkerülésére a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról az eladó videofelvételt készít. Az eladó köteles az áru ellenértékét a csomag készhezvételétől számítva 30 napon belül visszajuttatni a vásárlónak. Az elállásra nyitva álló 8 munkanapos határidő attól a naptól kezdődik, amikor a vásárló a csomagot átvette.
 

5.2 A Klima Centrum Kft. esetleges kára

Amennyiben a visszahozott áruról kiderül hogy károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, a fenti rendelet értelmében a termékben okozott értékcsökkenés megtérítését a Klima Centrum Kft. követelheti a megrendelőtől.
 

5.3 A Klima Centrum Kft. felelőssége nem terjed ki

A felhasználó hanyagsága által okozott visszaélésekre (pl.: jelszó harmadik személynek történő kiadása), azokért anyagi illetve erkölcsi felelősséget nem vállal. A rendszer által digitálisan rögzített és archivált adatok alapján ítéli meg a vitás helyzeteket, ezek vonatkozó részeit a vásárló kérésére rendelkezésére bocsájtja.
 

5.4 Garancia

Az eladó garanciát csak azokra a termékekre tud adni, amelyre a gyártó is garanciát vállal és termékét  Magyarországon (is) forgalomba hozza. A számla ebben az esetben, jótállási jegyként is szolgál, külön jótállási jegyet nem adunk, kivéve azok a termékek, melyekhez a gyártó külön mellékel.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.